שיר וואן וויר
שיר סניור הוא מעצב ישראלי בולט, בוגר תואר ראשון בעיצוב תעשייתי ותואר שני במסלול עיצוב וטכנולוגיה באקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל. במהלך לימודיו, התמקד סניור בחקר טכניקות ייצור מסורתיות ובשילובן עם גישות עיצוב עכשוויות.
בפרויקט הגמר שלו בבצלאל, “משטח סיבוב”, בחן סניור את טכניקת הייצור של כלי קרמיקה באמצעות ג’יגר – מעין אובניים תעשייתיות. באמצעות מניפולציות פשוטות ומפתיעות, יצר סדרות של כלים, כאשר כל סדרה מביעה מניפולציה אחרת על השיטה המסורתית. הפרויקט חושף את המעברים והרווחים בין התעשייה לקראפט, בין המפעל לסטודיו, בין הקרמיקה לבטון, בין החלק למחוספס, ובין המשטח לסיבוב. 
לאחר סיום לימודיו, הקים סניור את סטודיו “onewire”, שבו הוא יוצר פסלים וציורים מחוטי ברזל. העבודות בסטודיו מתאפיינות בקווים נקיים ובשימוש בחומרי גלם פשוטים, המאפשרים ביטוי אמנותי ייחודי. אחד המוצרים הבולטים של הסטודיו הוא “אבוקדו מונבט מחוט ברזל” – יצירה עשויה עבודת יד בכיפוף חוט ברזל, המיועדת לתליה על הקיר. 
במאי 2023, הציג סניור תערוכה משותפת עם האדריכלית קרן קינברג בבית הנסן בירושלים, תחת הכותרת “טיפול תקופתי”. בתערוכה זו, יצרו השניים סדרה של מכונות שמטרתן ניקוי אבני הגלריה. המכונות, שעוצבו במיוחד למשימה זו, מלטפות בהתמדה ובנחישות את האבנים, והתנועות החזרתיות והקפדניות שלהן מזכירות להקות חרקים או כוריאוגרפיה רובוטית מתקדמת. הפונקציה הפשוטה של המכונות היא לגעת באבן, לטפל בה ולנקות אותה, ובכך לקלף שכבות של אבק וזמן ולהעלות שאלות על ההיסטוריה החומרית של המקום. 
סניור ממשיך לחקור את המפגש בין טכנולוגיה לאמנות, ובפרויקט “ה-AI שבסטודיו” הוא בוחן כיצד בינה מלאכותית יכולה להשפיע על תהליך היצירה. בפרויקט זה, הוא משלב בינה מלאכותית היוצרת דימויים על ספר סקיצות, ויוצר תוצרים חדשים המשלבים בין היצירתיות האנושית ליכולות הטכנולוגיות המתקדמות.
במהלך הקריירה שלו, השתתף סניור באירועים ותערוכות שונות, כולל שבוע העיצוב בירושלים 2024, שבו הוצגו תערוכות, מיצבים ואירועים ברחבי העיר תחת הנושא של אוצרות בתיבה. הפרויקטים שהוצגו כללו כמוסות קול של סיפורים אישיים, מיצבים אינטראקטיביים ועוד, והדגישו את החשיבות של שימור וייצוג תרבותי בעידן המודרני. 
שיר סניור ממשיך לפעול בתחום העיצוב והאמנות, ומשלב בעבודותיו בין מסורת לחדשנות, בין מלאכת יד לטכנולוגיה, ובין חומר לרוח. עבודותיו משקפות חקירה מתמדת של גבולות החומר והצורה, ומציעות פרשנות ייחודית למפגש בין האדם, הטכנולוגיה והסביבה.